Recept; Fylld Paprika
En av mina favoriträtter här i världen är nog ändå fylld paprika. Det smakar lika gott nylagat till middag som till lunch efter en natt i kylskåpet och går ju att variera fyllningen på i oändlighet. Den här varianten slängde jag mest ihop på måfå (det är roligast så) och fick tummen upp av alla familjemedlemmar.
Riset tar längst tid att koka så börja med det. Dela några paprikor på mitten och avlägsna alla frön, det ska bli som små skålar. Koka upp i vatten tills de mjuknar i konsistensen och lägg därefter halvorna i en ugnsfast form att vila. Stek lök i några minuter och lägg sedan till halvor av körsbärstomater, russin och aprikoser (1 aprikos skärs i ca 4 bitar för allra bäst blandning med övriga ingr.). I med en pressad vitlöksklyfta, lite svartpeppar och ett helt, nästintill övermoget päron som skärs i tärningar/mindre bitar. Blanda med riset och fyll paprikahalvorna. Toppa med fetaost och lite agavesirap - in i ugnen på ca 250 grader i ca 8-10 minuter. Servera med lite gräddfil och sugarsnaps. Bon appetit!