Fredagsgott.
Är det fredag så är det - idag har vi rullat (och ätit) chokladbollar! Jag har provat så många bollrecept genom mina dagar och aldrig riktigt hittat något jag tycker är bäst utan protest, men har lyckats modifiera alla dessa till ett eget som brukar bli finfint. Tänkte bjuda på det och hoppas ni testar och gillar!
Blanda
- 3 dl ekologiska havregryn
- 0,5-1 dl ekologiskt rör/råsocker (jag tycker det räcker med 0,5dl, men den del gillar sötare)
- 2,5-3 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 100gr smör
- 0,5-1 dl ekologiskt rör/råsocker (jag tycker det räcker med 0,5dl, men den del gillar sötare)
- 2,5-3 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 100gr smör
- En skvätt vatten
Smöret får gärna vara kylskåpskallt och tärnas i mindre bitar som du sedan knådar in. Jobba med smeten i minst 5 minuter med händerna, gärna mer. Ju mer du jobbar, ju godare blir det, trust me. När geggan är färdig, forma dina små bollar och rulla i pärlsocker eller kokos som vanligt. Låt stå i kylen en stund innan servering.
Bon appetit!
Kommentarer
Trackback