Recept: Apple Crumble

 
Finns det något godare än nybakad äppelpaj med kanel och vaniljsås? Jag är tveksam. Allra bäst smakar det med äpplen från mormors trädgård. Kan knappast heller bli mer närodlat och (r)eko än så och då smakar det ännu bättre. Min käre man brukar slänga ihop härliga Crumbles och de är nästan ännu godare än pajerna med mycket deg tycker jag. Crumbles är ju en riktigt tradition i UK och ofta brukar de steka äpplen i socker och vatten  innan de läggs i pajformen, men det struntar vi i i detta simpla recept då jag tycker det blir på tok för sött. Less is more, som man säger.

So, you want to make a crumble do you? Skiva helt enkelt ett par äpplen i klyftor och lägg ut i en pajform; blanda smör, socker, kanel, havregryn och mjöl i en bunke och smula sedan sönder geggan över äppleskivorna. Nej, jag har inga exakta mått att slänga ur mig, använd din intuition, du märker när konsistensen är fin på smulet. In i ugnen med det hela på 190 grader i ca 20 minuter och tada - gott gott!
 


Kommentarer
Love - Oliwers och tvillingarnas mamma

Fy sjutton så gott det ser ut :)
kram

2013-09-18 @ 22:52:36
URL: http://treblirfem.vimedbarn.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0