En lappdröm.

Bild lånad från Lindex hemsida.
 
Den här underbara lilla skapelsen kommer faktiskt från Lindex, trot' eller ej. Kan inte minnas att jag någonsin blivit svag i knäna över deras filtar förr, men nu fick de mig! Skulle så gärna vilja ha den som överkast i Storas fina, gamla växasäng, men man kanske får hejda sig lite nu så här precis efter jul. Fast underbar, det är den.
 

Dan före dan före...

 
Dan före dan före dopparedan. Inte den bästa dagen jag upplevt under 2012 direkt. Skrik, tårar, hysteriskt klängande, avundsjuka, vill-absolut-inte-sova... Ibland är det riktigt, riktigt jobbigt med tre små barn och idag var verkligen en sådan dag då jag nästan slet mitt hår. Men nu! Nu... åh, jag njuter. Tända ljus, mysig och varm soffa, god pastamiddag följt av lite lördagsgott. Och imorgon börjar min "semester" då vi åker till barnens mormor och morfar för att fira jul. Pappan i huset är dessutom hemma flera dagar i rad. Lycka!

Adventsträdgård.

 
 
 
 
Om några timmar är det dags för Storas allra första Adventsträdgård på förskolan. En mysig liten tillställning där granris läggs ut i form av en stor spiralliknande cirkel. Längst in i cirkeln finns ett stort, tänt ljus och dit får alla barn gå en och en för att tända varsitt litet ljus med ett äpple som ljushållare. Dessa får de sedan placera på valfritt ställe längs med granriset i spiralen när de går ut ur den igen. Till detta blir det lite sånger och en hel massa mys och Stora har sett fram emot kvällen så länge. På fredag är det sista förskoledagen för i år, sedan är det julledigt tills den 7 januari. Stora längtar en hel massa till nästa år, för som ni ser på "schemat" ovan väntar då väldigt många roliga saker på förskolan! 
 

Om mamman får önska...

 
Drömväskan från Littlephant, fantastiska mattan från Ullmans Mattor, en smart & snygg timer från Dulton, kulunderlägg i trä från Lagerhaus och en kudde eller två från IKEA. Varsågod kära samboman, på din begäran!

När det lider mot jul.

 
 
Julafton närmar sig med stormsteg och jag längtar så i år! Förra året blev jag ju liksom snuvad på konfekten helt och hållet. För det första var jag så stor och trött under hela december månad med bara två månader kvar till tvillingarnas BF, jag orkade liksom inte hålla på och julpyssla och fixa så mycket. Sedan hann jag ju inte mer än att bara komma hem till mamma och pappa innan det var dags att ut och fara igen. Min pappa hämtade upp mig och Stora i stan efter jobbet och under den ca 40 minuter långa bilturen började jag få riktiga sammandragningar. När vi kom fram skulle vi äta middag, men sammandragningarna fortsatte och ökade både i antal och styrka. Efter ett samtal med förlossningen ville de absolut att jag skulle komma in med en gång. Vi väntade bara in stackars P som satt på bussen på väg ut till mamma och pappa, sedan bar det av in till stan igen. Efter undersökningar på sjukhuset fick jag den underbara (...) nyheten att jag hade börjat öppna mig och att jag fick bli kvar på förlossningen där de skulle försöka stoppa det hela. Och där blev jag sedan kvar hela julhelgen...
 
Så i år tänker jag njuta för fulla muggar av allt som hör julen till - och framför allt att jag får fira den med min mysiga familj istället för i ett mörkt och tyst rum på förlossningen. En av de saker jag ser allra mest fram emot är uppesittarkvällen den 23:e. Funderar på att bjuda resten av folket på en härlig uppesittarmacka jag hittade här. Pepparkaksbröd med stilton, päron och pepparkakskryddad honung liksom... Mmm! 
 
I år ska vi förresten fira två jular eftersom Stora är såpass stor nu och vi gärna vill att hon ska få uppleva sin pappas brittiska traditioner också. Så på juldagen står P för maten; brittiskt julbord. Det ser jag verkligen fram emot, han är ju liksom Sveriges Jamie Oliver min man. Hoppas på hans ovenroasted potatoes - de är bortom all värld och sans!

Lille & Brors Önskelista, Julen 2012.

 

 

 
 
Det här med önskelistor kan ofta få en lite bakvänd effekt har jag tyckt mig märka; de efterfrågas gärna, men sedan vågar ingen köpa något av det som finns på listan eftersom "någon annan säkert gjort det redan". Här har jag dock sammanställt en liten lista med tingestar som Lille & Bror inte skulle bli missnöjda över till jul - och så tänker jag såhär; ser du något du gärna vill ge till de små? Säg till mig så markerar jag sakerna "paxade" på önskellistan. Klurigt och filurigt va!
 

En juldröm.

Bilden är lånad av MadebyIna
 
Stora fell head over heels när hon såg denna lilla julskapelse via min Instagram häromdagen. Varje dag sedan dess har klänningen varit både det första och sista hon nämnt innan hon somnat och idag föll jag för grupptrycket (ehum... grupp och grupp...) och köpte den. Blir nog fin som snus på julafton!

RSS 2.0