Modern Family räddar liv!

Bild lånad härifrån.
 
Jo, det kan man faktiskt nästan säga. Den senaste veckan har varit minst sagt tuff; både jag och fadern i huset har varit sjuka, alla tre barn har haft 40 graders feber och hosta. I EN VECKA! Pappan har dessutom jobbat hela dagarna, nästan precis varenda dag sedan första barnet blev sjuk, så ja... alltså, jag har varit lite trött kan man väl säga. Räddningen, det vill säga det som gjort att jag inte mist förståndet helt, har varit att maratonkolla på Modern Family om kvällarna när alla de små äntligen somnat. Har älskat den serien sedan den startade och jag tröttnar aldrig. Thank you Modern Family, thank you.

Rulla liten bulla.

 
Det är mysigt med morgonfika. Särskilt när det är Stora som bakat, dekorerat och sedan serverar. Vem gillar inte att få börja dagen med en prinsessbakelse liksom? Storas kök, som hon fick i 3-års present, är verkligen en av de absoluta favoritgrejerna i hennes rum. Verkligen en lyckad investering! Om några år kan jag kanske börja överlåta middagslagningen åt henne - hon verkar ju ha ärvt sin fars talang och intresse för mat och bak. Och tur är väl det; om alla vore som mig skulle matlagningskonsten nog dö ut om 50 år...

Vårkläder till Lille & Bror.

 
Ja, jag vet att det fortfarande är snö kvar på backen - men även om ni inte tror mig just nu så lovar jag att våren kommer hitta fram till oss fortare än jag hinner blinka! Inte så konstigt att jag påstår det kanske med tanke på att livet med mina tre vilda knoddar är minst sagt intensivt, och oftare snarare än sällan känns som att det går på FAST forward. Men i alla fall! Rätt vad det är så står man där med en massa plusgrader, sol och krokusar i rabatterna - och bara en massa vinterfodrade overaller hängandes i hallen... Så i år tänkte jag vara smart och förutseende och inhandla vårisar i tid.

Till Lille & Bror blev det röda skalbyxor och mossgrön skaljacka med röda detaljer från Polarn & Pyret. Trots att vi normalt sett aldrig klär dem likasamma fick det bli som så denna gång då det var riktigt bra priser på kläderna. De får väl ha helt olika mössor och sånt där istället! 

Tror det kommer bli perfekt med tvådelade skalisar till mina vildungar. De gillar ju att kräla, gegga, undersöka och ha sig. Funderade på skaloveraller först, men det är ju så mycket smidigare att kunna välja bara jacka (eller bara byxor + fleece för den delen) om man vill. 

Recept på Morotsbröd. En favorit här hemma!

Vårskor till Stora.

 
Stora är i ganska så desperat behov av vårskor i år. För en gångs skull har hon inte tusen par dojor som ligger och väntar på hennes små fötter. Ett par Converse och ett par jodhpurkängor finns visserligen på skohyllan, men de duger ju inte till lek på förskolan. Egentligen hade jag velat köpa ett par Humla eller Myra från Kavat eftersom de har kardborreband och hon då lätt kan ta på dem helt själv, men efter att ha läst runt lite låter det som att Kotte har snäppet bättre stöd för vristen och extra dämpad sula. Något Stora kan behöva med tanke på hennes mjuka leder. Så ett par Kotte it is! Beställde hem ett par i storlek 25 (röda) och ett par i 26 (mörkbruna) så vi får testa vilken storlek som blir bäst för de små tossarna. Lille & Bror delar just nu på ett par Kotte i färgen "naturbrun" och jag är så himla nöjd med dem! Blir definitivt fler till dem i framtiden.
 

Matsedel, vecka 4.

 
Nytt för i år i vår lilla familj är att vi varje vecka försöker skriva en matsedel för kommande vecka. Något de flesta familjer nog brukar göra, som vi dock inte engagerat oss i tidigare. Men det spar ju faktiskt en hel del pengar och det är lättare att få en överblick och planera en varierad och balanserad kost. Dessutom tycker Stora det är väldigt spännande att gå fram till kylen och försöka läsa sig till vad det blir till middag varje dag. Så, här är vår plan för vecka 4 - let's eat!

Flora på väggarna.

 
Jag brukar inte gilla fototapeter, men den här skönheten från Mr Perswalls nya kollektion "Nostalgic" är ju bara för fin! Tänk att ha en hel vägg som ser ut som en gammal, tjusig skolplansch... Åh!

Småfolk, våren 2013.


 
(Bilder lånade från Småfolk)


Snart dimper Småfolks vårkollektion ner hos de flesta webshoppar och med den följer naturligtvis en del cravings. Förra kollektionen tyckte jag var sådär om jag ska vara ärlig, men nu finns det ett par plagg som är helt i min smak. Blir så glad av deras designer! Att alla Småfolks plagg dessutom är Oeko-Tex märkta, mjuka som smör och i bekväma, lekvänliga modeller gör ju inte saken sämre direkt. Även om en del av trycken blir ganska tvättblekta efter ett tag så tycker jag kvalitéten på själva plaggen är fantastiska och de tål definitivt att gå i arv flera gånger om. 

Lite Elf vare' här.

 
En sisådär hundra år efter att en av mina närmaste vänner tipsade mig om "elf" tänkte jag nu att det var på tiden att lägga en beställning då jag ändå är i desperat behov av foundation och nya borstar. Blev en hel del spännande små saker som hamnade i paketet och jag är särskilt nyfiken på att få testa deras lip scrub. Och så hoppas jag en hel del på deras mineralfoundation också. Kul idé att köra fyra olika nyanser i samma burk så man kan få till en så perfekt nyans som möjligt för sin egen hudton!

Storas rum, editon 2.0.

 

 
För ett tag sedan lyckades jag komma över en fin gammal växasäng från 30/40-talet på Blocket. Efter en grundlig ommålning har den nu fått flytta in i Storas rum och där passar den så fint tycker jag! Fick dock bli en sväng till IKEA för att köpa en liten trappstegspall åt henne så hon kan komma upp och ner ur sängen utan problem, hon är ju ingen långben direkt min lilla trollunge. Nya postern med Littletown som hon fick i julklapp sitter nu också på plats ovanför det lilla köket (som fortfarande saknar ugnslucka). Så himla fin! Lille och Bror fick en de också, men jag vet inte riktigt när jag ska få ordning på deras rum. Får bli mitt stora projekt för 2013.

RSS 2.0