På kökslistan.

 
Det är ett tag fram tills det är dags för lucior och jultomar - tack och lov - men det är till december jag satt min deadline. Då ska köket vara utrensat på allt jag vill bli av med av olika anledningar och ersatt med väl utvalda tingestar som förhoppningsvis kommer att hålla i år och dar. Förvaringsburkar i rostfritt stål står högt på listan, men utbudet av nya sådana är lite tamt tycker jag. Visst kan man fynda på loppis, men äldre burkar har ofta djupa skarvar på insidan vilket kan bli ohygieniskt efter ett tag. Kids Konserve har dock ett mindre utbud av storlekar och modeller som eventuellt kan komma att få flytta in i mina skåp. Besticken av bambu till barnen att slänga med i skötväskan ska införskaffas snarast, visst är de fina?

Långhelg i Vimmerby.

 
 
Vi har nyss kommit hem från en mycket trevlig och solig långhelg i Vimmerby tillsammans med Storas gudmor och barnens mormor. Naturligtvis besökte vi Astrid Lindgrens Värld, vilket ju var det allra viktigaste to-do:et med visiten, och Stora hade så roligt! Hon hälsades välkommen av Kling, Klang och Fru Pruselius vid entrén; de frågade en massa personligt om henne och småbröderna och hon njöt i fulla drag av att få berätta om sig själv för sina stora idoler. De fantastiska skådespelarna lade även hennes namn på minnet och varje gång vi träffade på dem i parken under dagen ropade de "nämen, hej Stora!", "ser du Klang, Stora är också här och inspekterar Pippis trädgård" osv. Snacka om att hon växte! Både Stora och jag fick även sjunga i mikrofonen under eftermiddagens allsång och när Stora trallat några rader på "Lille Katt" ropade Kling i mikrofonen; "Bra Stora!" - hon höll på att flyga iväg av stolthet! 
 
Vi hann även med ett besök till Bullerbyn, där filmerna spelades in. Stora lekte att hon hette Lisa och bodde i Mellangården. Lille och Bror fick heta Lasse och Bosse såklart. Vi gungade, hoppade och busade på höskullen och beundrade de vackra omgivningarna, men eftersom det ju fortfarande är lågsäsong blev det inte mycket mer än så just där. 
 
Vid Fröken Gudmors stuga grillade och badade vi varje dag och barnen trivdes som fiskar! Lille vågade sig till och med ner till vattnet för flera dopp, men Bror höll sig helst till sanden. Man vet ju aldrig vad det där vattnet kan ta sig till liksom...

Veckans In & Ut.

 
Veckans IN:
- 2 x nappflaskor från Lifefactory
- 1 x bok "handla rätt för en giftfri barndom"
 
Veckans UT:
 - 6 x gamla nappflaskor
 
Resultat: -3
 
Minus tre, trots att jag knappt fått rensat något alls den här veckan. Men nu är alla gamla nappflaskor och pipmuggar i plast borta ur skåpen och alla barn har säkra och giftfria grejer att dricka ur. De gamla flaskorna var i och för sig också fria från BPA, ftalaer och sådana saker, men nu när de ändå behövde bytas ut passade vi på att investeria i riktiga glasflaskor istället. Känns mycket bättre. 

Hundra Anledningar och MER!

 
På Facebook kan du roa dig med hundratals grupper och sidor med texter, bilder och skämt om döda spädbarn, handikappade, människor av olika religioner, enskilda individer som av någon anledning tycks ha förtjänat att få en "hatsida" uppkallad efter sig... Det finns hur många sidor som helst där kvinnor tillskrivs som horor och det postas mjukporr till höger och vänster utan att kostymnissarna på FB-kontoret orkar lyfta ett varningens finger.
 
Men när den svenska sidan trettiotreanledningar, där anledningar till varför feminismen behövs räknas upp, började delas igår fick de eld i baken där borta i USA vill jag lova! Sidan är nu blockad av Facebook och går inte att dela eller länka till där - censur deluxe? Anledningen ryktas vara illustrationen av det kvinnliga könsorganet som visas under en av punkterna. Nej men Facebook, det kan vi ju förstå; en skolboksillustration är ju otroligt stötande och olämplig för alla 20-åringar som sitter och uppdaterar sina statusar. Bättre är det med en grupp där man kan posta bilder på halvnakna tjejer i utmanade positioner och skriva ut namn, ålder och "hoe rating". Jadå.
 
Som om inte detta vore nog snubblar jag idag även över Emelies inlägg och diverse artiklar om American Apparels snedvridna och vidriga syn på "unisex". Det är inte första gången det företaget är i blåsväder och det är det som gör mig så förbannad - går det inte att stoppa sådana som dem eller är det ingen som orkar? Ännu mer störd blir jag av det faktum att nästan 50% av Aftonbladets läsare inte tycker bilderna i fråga är något att bli upprörd över, och att många i Emelies kommentarfält uppmanar henne att "sluta leta fel". Är det på riktigt, undrar jag? Har vi verkligen inte kommit längre år 2013?
 
______________ <--- valfritt, frustrerat, fult ord.
 
 
 

Hej finflaskor!

 
 
Äntligen tog vi oss i kragen och beställde hem varsin flaska från Lifefactory till Lille & Bror, de är så barnsligt fina, smarta och trevliga! När Stora var liten hade hon många nappflaskor i glas, men tyvärr gick de ju sönder lättare än lättast och i längden blev det både dyrt och opraktiskt. Nappflaskorna från Lifefactory har dock ett skyddande, giftfritt silikonhölje runt flaskan och dessutom är de gjorda av ett särskilt starkt slags glas, "borsilikat", så förhoppningsvis ska vi väl kunna hålla liv i dessa två ett tag. Hittills är jag så nöjd att jag funderar på att beställa en flaska för lite större barn till Stora och eventuellt en till mig själv också, frågan är bara vilka färger man ska välja? Fina som snus allihop!

Finporslin.

 
Jag hade inte tackat nej till ett par stycken. Ännu finare hade de dock varit i gult i stället för turkost, men då hade jag ju varit tvungen att köpa på mig minst hundra stycken. Kanske bra färgval av designern ändå dårå.

Veckans In & Ut.

 
 
Veckans IN:
 
- 3 x sportflaskor i rostfritt stål från Kids Basix Safe (nya)
- 1 x jeans till L & B (loppis)
 
 
Veckans UT:
 
- 1 x pyjamas från barnens garderober (sålt)
- 2 x nappflaskor
- 4 x pipmuggar
 
Resultat: - 3
 
Minus den här veckan, så trevligt! Har äntligen fått slängt alla gamla pipmuggar och ersatt dem med sportflaskor istället, okrossbara utan att vara gjorda i en massa plast. Dessutom med stor öppning och pip för lättare rengöring, win win liksom!
 

Veckans In & Ut.

Jag tänkte försöka mig på att knåpa ihop en "in-och-ut-lista" varje vecka, liksom många andra bloggare i rensartagen. Dels för att sporra mig själv, dels för att få en bättre överblick över innehållet i mitt hem. Vet att det finns lika många olika "regler" gällande listorna, som det finns just listor, men jag tänker mig nog skriva med det mesta som flyttar in eller ut hos oss. Undantaget produkter i stil med toalettpapper och sanitetsprodukter kanske, och naturligtvis mat. Gåvor till oss från andra eller till andra från oss räknas inte heller med i mina listor. Men, okej, nu kör vi!
 
Veckans IN:
 
- 2 x solhattar (loppis)
- 4 x byxor till Lille & Bror (loppis)
- 3 x t-shirts till Lille & Bror (loppis)
- 5 x klänningar/tunikor till Stora (loppis)
- 1 x nattlinne till Stora (loppis)
- 1 x långärmad tröja till Stora (loppis)
- 1 x leggings till Stora (loppis)
- 1 x vindfleece till barnen att dela (loppis)
- 1 x tröja till barnen att dela (loppis)
 
- 1 x urtekram deodorant till mamma
- 1 x hårborste 
- 1 meter tyg
 
 
Veckans UT:
 
- 2 x byxor från barnens garderober (sålt)
- 1 x body från barnens garderober (sålt)
- 5 x body från barnens garderober (loppis)
- 3 x byxor från barnens garderober (loppis)
 
 
Resultat: +11
 
Inte det bästa resultatet i världshistorien månne, men veckan som gått har främst cirkulerat kring det faktum att mina barn faktiskt för en gångs skull behövde lite nytt i garderoberna. Särskilt Stora som växt väldigt mycket det sista. Att allt utom deon, hårborsten och tyget är köpt second hand tycker jag dock gör att "+11" känns något bättre. Lite extra ojämnt blir det också den här veckan eftersom jag sorterat ut dubbelt så mycket från både barnens och min garderob veckan innan. Sedan är det väl så, vissa månader kommer man stå på +/- 0 medan andra gör att siffran efter plusset skenar iväg lite. Ni märker hur jag kommer med finfina ursäkter va? Men, nu har jag kommit igång och det känns himla bra!
 

Lilla fågel blå.

 
Men hej du, lilla söta fågel blå! Du skulle passa utmärkt hos mina barn, de älskar att leka med sådana som dig. Ni också för all del, små harar och igelkottar, komsi kom! I takt med att alla leksaker i plast försvinner från barnens rum har denna sluga lilla mamma tänkt smyga in lite spännande nykomlingar istället. Stora har redan en del små trädjur, typ Ostheimer, men man blir lätt beroende... Med "man" finns det stor risk att jag mer syftar på mamman i det här fallet, snarare än barnen... Host... Host...
 

RSS 2.0