Barnmarknadsfynd.

 
 
 
 

 
 
Jag älskar ju som bekant både att fynda och att fynda saker second hand - bra för plånbok, miljö och hälsa! I lördags var jag och min kära mor på en barnmarknad och rotade runt bland hundratals baby- och barngrejer; kläder, skor, tillbehör, leksaker, böcker... Mamma hittade nog faktiskt ännu mer saker än mig, bland annat en dockvagn som barnen ska få ha vid kolonistugan. Själv var jag så duktig att jag blev förvånad över min starka don't-buy-it-karaktär. Hittade hur mycket fint som helst, men sorterade duktigt bort sådant som var för stort. Har ju precis gått igenom alla garderober och rensat och jag vet med mig att det kommer bli några inköp till barnen i april, så jag fick lägga band på mig själv. Kom i alla fall hem med ett gäng väl valda och superfina grejer och en nöjd känsla i kroppen.

I'm sticking with you.

 
"If you were a wink, I'd be a nod
If you were a seed, well I'd be a pod.
If you were the floor, I'd wanna be the rug
And if you were a kiss, I know I'd be a hug"
 
 
Det är vår dag idag. Det är lite småmysigt! 

Kavata skor till Kavata gossar.

 
Mina yngsta barn har knubbat till sig ordentligt om fossingarna och likt sin syster har de väldigt höga vrister. Detta gör att vi nu fått överge killarnas fina Kotteskor, de är lite för meckiga att få på dessa fluffiga tassar numera. Ja, och så var det nu också dags för en större storlek.

Från början hade jag siktet inställt på ett par Myra eller Humla, hade varit skönt att slippa knytet, men efter att ha provat runt insåg vi nog alla att Kavats klassiska "No 1" var den som satt allra bäst och var lättast att få på. "Synd bara att de inte finns i brunt" tänkte jag för mig själv så sent som i förrgår kväll. Jomen förstår ni, vad tror ni jag fann när jag kikade in i webshoppen igår då? Bruna nummer ettor, Kavat måste ha buggat vårt hem!
 
Nu är två par 21:or på väg hem till oss. Det kommer vara ett par stiliga gossebarn som stapplar runt här i vår let me tell you!

Odd Molly Spring/Summer 2013.

Palette S/L Dress. Färger: Silky White & Yellow.
 
Jersey Girl Short Dress. Färger: Indigo & Dark Pink.
 
Colbert S/L Dress. Färger: Lite Rose, Lite Yellow, Lite Grey Melange, Chalk, Lite Blue.
 
Firestarter Remix Dress. Färger: Mid Chalk, Multi, Dark Indigo & Blue.
 
 
 
Asskicker Dress. Färg: Washed Indigo.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Odd Molly Spring/Summer 2013.

 
Light Cotton Embroidered Dress. Färger: White, Sky, Yellow, Turqouise, Dark Scarlet & Almost Black.
 
 
Light Cotton Embroidered Dress. Färger: White, Washed Indigo, Lovely Coral, Lite Nomad.
 
 
 
 
 
 
Bubbles Dress. Färger: White & Lite Almost Black.
 
 
Hookbait Dress. Färger: Lite Grey Melange & Porcelain Melange.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen Vår, Littlephant!


(Eget kollage av bilder från Lindex)
 
Snart, snart, snart kommer den nya kollektionen med Littlephant och vännerna till Lindex! Mycket fina grejer, men det enda absoluta måstet för vår del är nog overallen. Så himla fin! Jag är inte förtjust i vare sig vitt, svart eller bokstavstryck/ord på barnkläder så den nya kollektionen lämnar lite att önska för min del. För att få flytta in i barnens garderob alltså, som ögongodis duger den gott! Hoppas på att det kommer komma fler plagg i samma tyg som overallen, det hade varit finemang. Även den här gången går storlekarna bara upp till 86, en riktig fetmiss av Lindex - det är ju barnen som drar större storlekar som vill bära dem! Men jag har hört att det kommer en till kollektion till sommaren som ska passa även större barn, tjiho!

Meandajpartaj!




(Alla bilder är lånade från meandi.se) 

I april är det tänkt att jag ska vara vardinna för mitt allra första Me&I party. Ser fram emot detta väldigt mycket och tror det kommer bli superkul! Har siktat in mig på plaggen ovan, men lär väl inte kunna shoppa precis alla med tanke på att den nya Littlephant kollektionen kommer ut på Lindex samma månad också - host host...

När jag fyller 25...


Om en dryg månad fyller jag 25 år och är därmed närmare 30-strecket än 20-strecket - vilken åldersnoja! 25 är ju ingen ålder, samtidigt är det halvvägs till 50! Nåväl, som vanligt är det några själar som undrat vad en 25-åring kan tänkas önska sig i födelsedagspresent och jag är naturligtvis inte främmande för att ge förslag! På min önskelista finns de fina sakerna ovan samt en massa härligt garn att virka med. Mattan "Sergel" från Ullmans Mattor, ett frisörbesök (välbehövligt, ni skulle göra världen en tjänst faktiskt!), skål från Marimekko, vispskålar från Cervera, virknålar i alla storlekar och världens finaste tekanna från Sagaform. Många av sakerna kostar ganska många guldtior, så bidrag till dessa funkar också. Sedan önskar jag mig tårta, en massa pussar, kramar och gos från min familj och släkt samt en tapaskväll med tjejerna. Girigt va? Jag vet! Men man fyller ju bara 25 år en gång i livet!

Snabba veckan.

 
I lördags fyndade jag en nystickad mormorsfilt på loppis, i söndags städade vi på dagis och jag grät nästan en liten skvätt när jag såg Storas fina sovhög; fårskinn, filt, kudde och docka. Blödig mor. På måndagen hade jag och Stora egendag och shoppade böcker på bokrean samt ett kakfat till hennes lilla kök. I tisdags städade vi och fixade fint i Storas rum och på onsdagen fyndade jag en fin, gul lampa på favoritloppisen. Torsdagen bjöd på fina tapetprov från Majvillan som damp ner i brevlådan och idag har jag påskpyntat. Snabba veckan, voilá!
 
 

Heja Sverige.

Marcus Birros senaste krönika i Expressen tycker jag är vansinnigt viktig, tänkvärd och tyvärr sann. Huvudet på spiken som man säger. Huvudet på spiken. 
 
 

"Vi är ett land och ett folk som berömmer oss för vår frigjordhet, för vår jämställdhet, vår tolerans, vår vidsynthet och vår modernitet. Vi är i takt med tiden. Vi står längst fram. Men det samhälle vi byggt de senaste tio, femton åren är ett cyniskt samhälle. Det är ett land för de redan trygga. Det är ett land för egoismen och cynismen."

Rosorange regn hos Pop.

 
När jag och Stora var på stan sist så hade Polarn och Pyret fått in så väldigt söta klänningar i bomullsjersey. Min favorit blev den orange med turkosblå blommor, men även den rosa var söt. Måste försöka leta reda på presentkorten vi har liggandes någonstans, för det hade verkligen varit en perfekt klänning till sommaren. Även det fina, randiga nattlinnet och de klassiskt randiga tröjorna i rosa och orange finns på önskelistan till våren. Finfint!

RSS 2.0