En sommar en gång

God sommar och hallå! 
 
Det var ett tag sedan jag hann med att logga in och skriva ner livet här, men idag fick jag mig ett infall. Ute är marken mörkgrå av allt regn och att himlen någonstans ovan molnen sägs vara blå känns mest som en avlägsen saga. Jag och mina yngsta myser med filtar och örtte i soffan och de har fått välja en film att se på. Visst är Lotta på Bråkmakargatan bra, men jag kan den utan och innan vid det här laget så jag tänkte istället passa på att skriva lite. 
 
 
 
Sommarlov. Även om vädret inte skvallrar om det så är det ändå så, vi har sommarlov. Antagligen det sista sommarlovet där jag inte är hemma till hundra procent med barnen och det känns riktigt, riktigt jobbigt. Ångesten inför hösten, längre  och fler förskoledagar samt mindre tid med mina barn trappas upp för varje sommarlovsdag som går och trots att jag försöker allt vad jag kan att bara njuta, så är det ibland svårt. Särskilt på en regnig dag som den här.
 
Som tur är har vi haft många soliga och fantastiskt roliga, mysiga och trevliga dagar såhär långt och än är ju inte sommaren slut! Vi har varit på studentfirande, sommarfest på förskolan, födelsedagskalas i massor, lekdejter med bästisar, vi har städat på förskolan och organiserat i våra egna köksskåp (vilket faktiskt är rätt kul, på sitt sätt), fått nya klänningar, ätit goa grejer och bara njutit av varandra. Och imorgon jobbar vår älskade pappa och sambo sin sista dag innan semestern! Vi ska besöka Köpenhamn, kanske Karlstad och en glassfabrik, Liseberg, biblioteket, vi ska fika och leka, ha picknick i gräset, bara kramas och bara vara. Och när hösten så kommer tror jag ändå vi ska klara av att omfamna den med ny energi och förhoppningsvis mindre ångest.
 
 

RSS 2.0