MeandI, våren 2014

För en liten stund sedan släpptes Me&I's nya vårkollektion och jag satt naturligtvis bänkad för att få se alla härliga plagg när de uppdaterade hemsidan - är man nörd så är man. Det var inte sådär vansinnigt mycket som föll mig i smaken och helt ärligt så blev jag ganska besviken; Me&I fyller ju 10 år och jag hade nog förväntat mig något extraordinärt med tanke på detta.

 
Folkabussarna är tillbaka i ny tappning och dessutom i några av mina favoritfärger; gult, brunt, rött och turkost. T-shirts formligen äter mina barn till frukost om våren och sommaren och mössor går bara inte att ha för mycket av - ja, tummen upp helt enkelt. Fåren är, för mig, ett nytt tryck. Vet inte om det funnits tidigare, men har inte sett det under alla mina år som Me&I-frälst i alla fall. Bodyn är fantastisk, älskar den! Byxorna är inte lika hundra, men modellen är grym och vi använder våra Me&I-brallor mer än några andra här hemma och dessutom tror jag ungarna skulle älska fåret på rumpan så det kan hända att de behöver flytta hem till oss ändå.

Stora behöver nya basbyxor, hon har växt något helt enormt under vintern och har nästan inga enfärgade som passar i längden längre. Kanske blir det några yogapants, slim sweatpants eller magic knickers även om det mest troliga är att jag letar second hand efter tidigare säsongers färger då Spring 14 inte riktigt levererar på färgfronten när det kommer till byxorna tycker jag.

 
Värdinnegåvorna lockar en del i vår! Vad sägs om tischan med folkan eller det underbara kuddfodralet med kotten? Från och med den 1/4 tillkommer två värdinnegåvor till att välja mellan och den 1/5 ytterligare två stycken; bland annat en fräsch väska och ett folkalinne som i alla fall faller mig i smaken.
 
Bilder / Me&I.
 

Legodrömmen

 
 
 
Via den japanska sidan Iichi, som verkar vara liknande Etsy, går det - numera sålda -  att lägga vantarna på världens finaste, handgjorda trälego. Bitarna ska funka utmärkt att bygga ihop med de vanliga i plast och har alltså samma mått som originalet. Undrar varför Lego själva inte kommit fram till att detta vore en bra grej ännu? Jag hade i alla fall investerat fort som ögat! Även om Lego anses vara en säker plastleksak, då den är så hård, har vi valt bort det av flera olika orsaker - men det går ju inte att komma ifrån att det är himla kreativit och kul. Vore roligt med ett alternativ. Via Inhabitots går det att läsa mer om trälegot på engelska och ytterligare information finns om produkten hos designern Mokurokku via Iichi för den som kan japanska.

Frankie, darling

Bild / Oureverydaystory


It has arrived. Min nya förälskelse, livskamrat, följeslagare och vän. Det tog några veckor med snail mail från Australien, men det var det helt klart värt. Jag är en planerare utan dess like, för den som inte visste. Och för oss planerare här i världen är det ytterst viktigt med the daily journal, jodå, den är näst intill livsviktig. Jag tar upp min kalender säkert 325 334 gånger om dagen, året om, och kluddar, ändrar, bokar in, bokar om - då är det faktiskt väldigt viktigt att också få lite visuell stimulans under allt detta tummande på the daily journal. Faktiskt jätteviktigt. Och med en alldeles egen Frankie är det precis vad en får, det kan jag skriva under på. I morgon ska jag införskaffa en svart pilotpenna (storlek 2,5 of course), sedan ska det börja skrivas i den här lilla vackerheten för fulla muggar, det kan jag lova!

 
Bilder / Oureverydaystory

Bä bä vita lamm

 
Det har landat lite vårnytt från Småfolk hos Pleasmum och jag föll direkt för tröjan ovan när jag klickade mig in för att kika. Lille och Bror hade älskat den, de är besatta av "Bä bä vita lamm" just nu, vi sjunger den vid varje måltid tillsammans med "brrr boooom!" från Saltkråkan (ni vet när de lyfter bordet). Har blivit någon slags ritual här hemma och grundarna är alltså småbröderna i huset. Bä!
 

En ny dag, ett nytt liv

 
Jag hade tänkt mig att 2014 skulle bli året då jag skärper till mig på allvar; gör mig av med de laster jag har och börjar äta flera mål mat om dagen, tar tag i mitt vansinnigt stora problem med ischias och börjar röra på mig mer.
 
Än så länge har jag tagit mod till mig och bokat tid hos en osteopat. Tycker det är hemskt otrevligt att gå till all slags vårdpersonal, må det så vara läkare som sjukgymnaster som tandläkare och naprapater - men efter de senaste veckorna som gått då jag knappt kunnat röra mig eller ta hand om barnen så har jag insett att jag måste pallra mig i väg trots allt. Tänkte som sagt testa att träffa en osteopat istället för naprapat eller sjukgymnast den här gången och se vad jag tycker. 
 
Jag har också inhandlat en massa nyttiga frukost- och lunchalternativ samt tagit fram ett matschema till mig själv, alarm på mobilen vid varje mattillfälle. Mitt problem är inte att jag äter onyttigt utan att jag glömmer av mig själv under dagen och fastar fram till middag typ. Sedan äter jag som en häst, alldeles för sent på kvällen. Nu ska jag börja äta ordentligt, så är det bara! Träningen tar jag det lite lugnt med den kommande veckan med tanke på all smärta från veckorna som gått, vill inte trigga den där dumma nerven mer än nödvändigt. Barnen ska dock tillbaka till förskolan två dagar den här veckan och då hade jag nog tänkt mig en försiktig powerwalk eller två på vägen hem på morgonen i alla fall. 
 
Vill inte fästa för mycket vikt (pun not intended) vid siffrorna på vågen, men idag har jag vägt mig för första gången sedan urminnes tider och insett att jag har ca 19,8kg kvar till min målvikt. Känns som ett realistiskt och hälsosamt mål som inte borde vara alltför svårt att nå. 2015 vill jag kunna tänka "det var ju så värt det" - and I will!

En mjölkig kanna

Bild / Lagerhaus
 
Vilken härlig inspirationsbild från Lagerhaus! Älskar den flätade brödkorgen, den lilla mjölkkannan och ljusstakarna. En mjölkkanna behöver vi faktiskt i vårt hus, så den här ska jag nog hålla utkik efter om jag inte springer på en bättre på loppis. 
 

Lille & Brors Önskelista, 2-årsdagen.

 
Det känns som att jag bara snackar goja när jag säger (skriver) det här, men det är faktiskt helt sant; om bara några veckor fyller mina yngsta småskruttar 2 år. TVÅ ÅR. Jag förstår det bara inte, hur är det möjligt? De där små, silkesmjuka, bebisdoftande myspyresbarnen som lades på mitt bröst och med en gång började leta efter mat, det var ju inte alls längesedan. Fast tydligen 2 år längesedan. Bananas!
 
Eftersom det, som vanligt, vankas lite kalas och partaj i Lille och Brors ära och jag, som vanligt, får många frågor om vad de kan tänkas önska sig tänkte jag, som vanligt, slänga ihop en inspirationslista. På listan finns sådant som vi föräldrar tror att de skulle uppskatta i kombination med några grejer de behöver, men det är, som vanligt, inga måsten på något sätt. Det enda vi vänligen men bestämt undanbeder är plast.
 
För den som önskar veta lite mer om vad Lille och Bror har för intressen nu för tiden kan jag meddela följande: Lille (alltså C) är ett stort fan av Alfons Åberg, Vi på Saltkråkan, hundar, katter, alla slags fodorn, ballerinaskor, rosa saker och mjuka saker (luddiga/ulliga, velour, sammet etc). Bror (Mr M) tycker också mycket om djur och kanske allra särskilt kaniner, hundar och katter. Att klä ut sig är väldigt roligt, likaså musik, att spela instrument och att dansa. Vilda djungeldjur är roliga att se på, att läsa böcker är ett stort intresse och bilar och tåg är skoj, men allra största idolen och det allra mesta intresset är Pippi Långstrump.
 
 
 
 
 
På Inspirationslistan
 
Böcker - Svenska eller engelska. Alfons Åberg/Alfie Atkins är en favorit (ej "Listigt Alfons Åberg" på svenska eller "Lycklige Alfons" på svenska) och de fina böckerna av Sibylle von Olfers (ej "The Snow Children") samt alla underbara sagor av Elsa Beskow (ej "Hattstugan"). Finns bland annat på Adlibris och Bokus.
 
Porslinsmuggar - Littlephant, Mumin (ej "Lilla My", "Mymlans Mamma", "Vinterskog", "På Äventyr", "Primadonnas Häst") eller Pippi (ej "Pippi Långstrump", "Pippi Långstrump går ombord".) Littlephant finns tillexempel på Littlephant, Naturhistoriska museet i Göteborg, Designtorget och NK. Mumin och Pippi finns bland annat på Freeport i Kungsbacka och Åhléns samt på nätet hos Muminmuggar, Designonline och Royaldesign
 
Kläder - Velourkläder från Polarn o Pyret, enfärgade baskläder i gult, grönt eller andra härliga nyanser från Villervalla etc. Storlek 86, 92 eller 98.
 
Kritor - Bivaxkritor från Stockmar önskas desperat! Just nu delar alla tre på ett set vilket leder till stora konflikter vid vårt konstnärsbord om morgonen. Finns bland annat på Kokobello och Waldorfbutiken.
 
Regnbåge - Regnbåge i trä från Grimms i mellanstorleken eller bidrag till största storleken. Finns bland annat hos Kokobello och Waldorfbutiken.
 
Bidrag till dockor - De är på tok för dyra för att önska sig "hela", men bidrag till varsin egen Waldorfdocka tages tacksamt emot. Både Lille och Bror tycker om att köra vagn, bädda i sängen och byta blöja på sina gosedjur och varsin alldeles egen docka hade nog inte suttit det minsta fel.
 
 

Vecka 1, In & Ut.

Så var det då dags för ett nytt år, med nya utrensningar (förhoppningsvis många) och inköp (förhoppningsvis färre). Det här året planerar jag att få till mina listor mer ofta, det vore så kul att kunna göra en riktigt maffig sammanställning när 2015 står för dörren (året då min äldsta unge fyller 6 år förövrigt, hur sjukt är inte det? Fast nu ska jag inte hoppa för långt fram i tiden, först får hon allt lov att fylla 5 i september). Mitt mål för 2014 är inte bara att minska på inköpen, utan även att majoriteten av de inköp som faktiskt görs ska vara begagnade eller "nybegagnade", det vill säga nya fast köpta i andrahand.
 
Veckans IN:
 
- 1 x garderob (ny)
- 1 x garderob (nybegagnad)
- 1 x bokhylla (nybegagnad)
- 1 x garderobsbyrå (ny)
- 25 x galgar (nya)
- 2 x handdukar (nya)
- 1 x mugg (ny)
- 1 x skrivbord (ny)
 
Veckans UT:
 
- 4 x handdukar
- 1 x kjol
- 1 x kofta
- 1 x par skor
- 1 x hylla
- 1 x sidobord
- 1 x vägghylla
- 1 x kapselmaskin
- 10 x barnplagg
 
Resultat: + 12
 
Kommentar: Första veckan på 2014 kanske inte startades med måtta direkt, men den här familjen är i desperat behov av förvaring, förvaring, förvaring och jag kan i alla fall säga, utan att skämmas, att alla inköp den här veckan varit ytterst nödvändiga om än många. Eftersom jag och min kära trolovade nyss bytt rum med våra yngsta barn (och därmed tagit det största sovrummet i besittning) har vi nu plats för både förvaring och ett skrivbord, det sistnämnda också mycket viktigt då sambon går en kvällskurs i svenska och jag själv också ska börja plugga nu i vår. På allas vårt IKEA fick vi tag i en större garderob med tillhörande byrå, ett skrivbord, en mugg att förvara alla våra pennor i och så två stycken små handdukar till min ansiktsregimé. Galgar behövdes också och införskaffades på Elgiganten, extra tunna och smala ena för att maximera vårt space i garderoberna. Mycket, i princip bara faktiskt, nytt blev det men vi scannade noga Blocket, Facebook och Tradera efter de grejer vi var ute efter utan framgång så det fick bli nytt trots allt. Tack vare mina snälla föräldrar fick vi alla fall tag på två nybegagnade grejer från deras garage, toppen!
 

Kökspiration

Snacksskålar och tallrikar från Mio / Print från Louise Art Studio / Lampa från IKEA
 

Eko baby, eko

 
Nu vill jag uppmärksamma en sak som jag tycker är så himla bra, listen up! Ni vet de där gratispåsarna som delas ut på BB när en fött barn? Jag har många gånger tyckt det är så synd att de innehåller vad de innehåller och bortsett från någon rabattkupong på Polarn o Pyret har vi inte ens använt något ur dem. What a waste. Men. Nu. Så. Eko baby, eko är ett miljövänligare (och bebisvänligare om jag får säga min mening) alternativ som går att köpa via deras hemsida (priset är i detta nu inte satt, men kommer att sättas asap om jag förstått det hela rätt). In med er och läs, inspireras och beställ om ni föda skall eller nyss har! 
 
 

RSS 2.0