Lille & Brors Önskelista, 2-årsdagen.

 
Det känns som att jag bara snackar goja när jag säger (skriver) det här, men det är faktiskt helt sant; om bara några veckor fyller mina yngsta småskruttar 2 år. TVÅ ÅR. Jag förstår det bara inte, hur är det möjligt? De där små, silkesmjuka, bebisdoftande myspyresbarnen som lades på mitt bröst och med en gång började leta efter mat, det var ju inte alls längesedan. Fast tydligen 2 år längesedan. Bananas!
 
Eftersom det, som vanligt, vankas lite kalas och partaj i Lille och Brors ära och jag, som vanligt, får många frågor om vad de kan tänkas önska sig tänkte jag, som vanligt, slänga ihop en inspirationslista. På listan finns sådant som vi föräldrar tror att de skulle uppskatta i kombination med några grejer de behöver, men det är, som vanligt, inga måsten på något sätt. Det enda vi vänligen men bestämt undanbeder är plast.
 
För den som önskar veta lite mer om vad Lille och Bror har för intressen nu för tiden kan jag meddela följande: Lille (alltså C) är ett stort fan av Alfons Åberg, Vi på Saltkråkan, hundar, katter, alla slags fodorn, ballerinaskor, rosa saker och mjuka saker (luddiga/ulliga, velour, sammet etc). Bror (Mr M) tycker också mycket om djur och kanske allra särskilt kaniner, hundar och katter. Att klä ut sig är väldigt roligt, likaså musik, att spela instrument och att dansa. Vilda djungeldjur är roliga att se på, att läsa böcker är ett stort intresse och bilar och tåg är skoj, men allra största idolen och det allra mesta intresset är Pippi Långstrump.
 
 
 
 
 
På Inspirationslistan
 
Böcker - Svenska eller engelska. Alfons Åberg/Alfie Atkins är en favorit (ej "Listigt Alfons Åberg" på svenska eller "Lycklige Alfons" på svenska) och de fina böckerna av Sibylle von Olfers (ej "The Snow Children") samt alla underbara sagor av Elsa Beskow (ej "Hattstugan"). Finns bland annat på Adlibris och Bokus.
 
Porslinsmuggar - Littlephant, Mumin (ej "Lilla My", "Mymlans Mamma", "Vinterskog", "På Äventyr", "Primadonnas Häst") eller Pippi (ej "Pippi Långstrump", "Pippi Långstrump går ombord".) Littlephant finns tillexempel på Littlephant, Naturhistoriska museet i Göteborg, Designtorget och NK. Mumin och Pippi finns bland annat på Freeport i Kungsbacka och Åhléns samt på nätet hos Muminmuggar, Designonline och Royaldesign
 
Kläder - Velourkläder från Polarn o Pyret, enfärgade baskläder i gult, grönt eller andra härliga nyanser från Villervalla etc. Storlek 86, 92 eller 98.
 
Kritor - Bivaxkritor från Stockmar önskas desperat! Just nu delar alla tre på ett set vilket leder till stora konflikter vid vårt konstnärsbord om morgonen. Finns bland annat på Kokobello och Waldorfbutiken.
 
Regnbåge - Regnbåge i trä från Grimms i mellanstorleken eller bidrag till största storleken. Finns bland annat hos Kokobello och Waldorfbutiken.
 
Bidrag till dockor - De är på tok för dyra för att önska sig "hela", men bidrag till varsin egen Waldorfdocka tages tacksamt emot. Både Lille och Bror tycker om att köra vagn, bädda i sängen och byta blöja på sina gosedjur och varsin alldeles egen docka hade nog inte suttit det minsta fel.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0